Translate page

Ett år efter Awakening Europe Scandinavia 2016

Den 28-30 oktober 2016 kom några ur ”den andliga eliten” till Friends Arena för att bidra med sin ”smörjelse” i satsningen Awakening Europe Scandinavia 2016. Satsningen var en del av det uppsatta målet att ”Europa skall bli frälst”. Man sa också att detta skulle vara ett ”party” och starten för en stor väckelse i Sverige. Flera kända företrädare för Trosrörelsen samt Toronto- och Bethel Church-andligheten stod på scen, bland andra:

- Heidi Baker – en del av Toronto-andligheten
- Paul Manwaring – från Bethel Church i USA
- Ben Fitzgerald – ledaren för Awakening-verksamheten, tidigare pastor i Bethel Church i USA
- Joakim Lundqvist – föreståndare för Livets Ord i Uppsala
- Todd White – ansvarig för rörelsen Lifestyle Christianity, en del av Trosrörelsen

Blev det då någon väckelse i Sverige och Europa? Nej, det andliga läget har inte förbättrats, varken i Sverige eller i Europa. Inte heller är läget bättre i samhällets övriga delar. Att det inte blev någon väckelse beror så klart på att dessa förkunnare och arrangörer inte är sanna profeter – det vet vi sedan tidigare. Trots upprepade profetia-haverier är det så gott som en standard att de profeterar om väckelse från stora scener. Deras undervisning är inte heller genuin evangelisk förkunnelse och då är så klart inte Gud med och bekräftar det hela. De som arrangerade Awakening Scandinavia 2016 tyckte säkert det var kul med en stor grej, och man fick helt klart uppmärksamhet och även kontakt med en del nya nyfikna. Men någon väckelse kom inte ut ifrån detta – tack och lov – för det här är inte frågan om sann kristendom! Men varför det då?

Jo, även denna satsning hade en rak koppling till den förödande trosförkunnelse som härstammar från Essek W. Kenyon, Kenneth Hagin och Kenneth Copeland. Många ville inte se det, en del förnekade det, och detta trots att Toronto-andligheten och verksamheten i Bethel Church (med Bill Johnson i spetsen) bevisligen härstammar från de uppräknade källorna. Så låt oss ta en liten titt på en av de förkunnare som fick mycket uppmärksamhet och utrymme under Awakening i Stockholm, nämligen Todd White. Han är en f.d. narkoman och rockmusiker som helt uppenbart fortfarande gillar att stå i rampljuset. I honom ser man mycket tydliga kopplingar till trosförkunnelsen som bl.a. lär ut de grova villolärorna att ”vi är gudar”, att Jesus vann sin gudomlighet genom pånyttfödelse, och att det är brist på ”tro” om man är sjuk och fattig.

I videoklippet nedan kan du se Todd White kalla Kenneth Copeland för en av ”fäderna i kristenheten”. Todd säger också att Copland är en ”andlig fader” och ”mentor” för honom själv. Tydligen var Copeland inkallad för att få igång den ekonomiska ruljangsen i Todds verksamhet. I klippet får du också se flera tydliga exempel på vad Copland förkunnar:

En annan av de värsta inom Trosrörelsen är Benny Hinn. Även han förkunnar villoläran att Jesus förlorade sin gudomlighet, plågades i helvetet och blev född på nytt, för att VI skall kunna bli gudomliga – så som de menar att Jesus blev genom pånyttfödelse. I detta klipp ser du att Todd White får förbön av Benny Hinn:

Jag har många gånger varnat för att Trosrörelsen kommer att leda en stor del av kristenheten tillbaka till lydnad under påven. Detta sker nu i våra dagar. I klippet nedan ser du Kenneth Copeland och hela hans församling välsigna påven Franciskus, och tvärtom. Där säger också påven att det är synd som separerat oss från den Katolska kyrkan, och att vi måste se på varandra som bröder (påven talar en lång stund i mitten, och i slutet välsignar Copeland påven):

Har då Todd White börjat gå i riktning mot Rom? Ja, det ser du i detta klipp:
(Heidi Baker, Benny Hinn och många andra förkunnare är för övrigt också inne på samma väg mot Rom)

Så vad vill jag då få sagt med detta lilla ”eftersnack”? Jo, jag vill påminna om hurdan utvecklingen nu är i kristenheten: Reformationens stora vinster omintetgörs mer och mer genom skeenden som kan tyckas vara noga planlagda. Detta gör att den evangeliska kristenheten nu avfaller och rör sig i hast tillbaka till lydnad under påven. Några av påvens bästa missionärer är de falska profeter och förkunnare som är verksamma både i centrum av Trosrörelsens domäner och i dess utmarker. En stor del av kristenheten är nu så påverkad av dessa falska läror, att en förödande förblindelse har drabbat många kristna. Är du okunnig om vad Katolska kyrkan är för en religion, så är det hög tid att läsa på. Ju mer insikt man får om detta, ju mer vill man ta Bibelns ord på fullaste allvar och lämna allt vad falsk kristendom heter.

I Uppenbarelseboken är den stora Skökan en profetisk bild för den falska och avfallna kristenheten, och inte minst en bild för den Katolska kyrkan som har både övermåttan av lyx och prål och mångas människors liv på sitt samvete.

Upp 17:1-6: ” En av de sju änglarna med de sju skålarna kom och talade till mig och sade: ’Kom, jag skall visa dig domen över den stora skökan som tronar på många vatten. Jordens kungar har bedrivit otukt med henne, och dess invånare har blivit berusade av hennes otukts vin.’ I anden förde han mig då bort till en öken. Och jag såg en kvinna sitta på ett scharlakansrött vilddjur, som var fullt med hädiska namn och hade sju huvuden och tio horn. Kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor. I handen hade hon en guldbägare, full av skändligheter och smuts från hennes otukt. På hennes panna var skrivet ett namn, en hemlighet: det stora Babylon, modern till skökorna och skändligheterna på jorden. Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag mycket förundrad.”

Och så vill jag påminna om Uppenbarelsebokens uppmaning som blir allt mer aktuell för varje dag som går:

Upp 18:4-5: ”Och jag hörde en annan röst från himmelen säga: ’Dragen ut ifrån henne, I mitt folk, så att I icke gören eder delaktiga i hennes synder och fån eder del av hennes plågor. Ty hennes synder räcka ända upp till himmelen, och Gud har kommit ihåg hennes orättfärdiga gärningar.’ ” (1917)

Bibelförankrad enhet är INTE en enhet i Skökans famn; den innebär INTE en enhet mellan avfallna kristna. En bibelförankrad enhet som Gud gläds åt, är den enhet som uppstår mellan trogna Jesu lärjungar som låter Jesus vara Herre över allt, och som därför låter Guds Ord vara vägledande i allt inom trons område!

/Lennart


Läs vidare:

Vakna upp efter Awakening Europe Scandinavia!
Ben Fitzgerald [ledare för Awakening] m.fl. hämtar kraft vid gravarna!
Texter och inspelningar om Katolska kyrkan och katolicism
Trosrörelsen, Toronto, New Wine mfl - alla hör de ihop!
Tio villoläror inom Trosrörelsens teologi
Texter om reformationen

Lennarts<br /><br /><br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg

Svenska