Translate page

Den falska karismatiska rörelsen i Nigeria

Jag vill dela några både intressanta och fruktansvärt hemska videor om den falska karismatiska rörelsen i Nigeria. Tillståndet är något alldels fruktansvärt! Det här är dock viktigt att studera, för det här är frukt av trosförkunnelsen/framgångsteologin vars store pappa man brukar säga att Kenneth Hagin var (Ulf Ekmans lärofader). Denna form av falsk karismatisk andlighet sprider som en löpeld i Nigeria och i många andra delar av världen!

Studera denna frukt noga och begrunda lärogrunden. Den är inte särskilt annorlunda från lärogrunden inom t.ex. Livets Ord och Arken. Men i Nigeria är man kanske bara lite mer ogenerad med att leva ut det som läran egentligen förmedlar. Man är helt enkelt inte uppstyrd av jantelagen på samma sätt som här.

Det går inte att säga att denna andlighet i Nigeria är bortkopplad från vår svenska "jante-hämmade" trosrörelse, för John Arnott (som startade "väckelsen" i Toronto) var själv nyligen nere i Nigeria hos T. B. Joshua för att "fylla på". Därefter åkte han till församlingen Arken i Stockholm och delade med sig av denna "smörjelse". T. B. Joshua är pastorn som avslöjas i video nr 2 och 3 nedan. Från denna pastor härstammar även smörjelsen i församlingen Kraftkällan i Järfälla. Tag varning!

1. Nigeria's Millionaire Preachers
http://vimeo.com/31656466

2. Deception of the Age-The rise of a Nigerian Anti christ - i 8 delar
https://www.youtube.com/watch?v=DfMwaOevrpcI

3. The tricks behind TB Joshua's prophecies: REVEALED!
https://www.youtube.com/watch?v=DfMwaOevrpc

 

Lennarts<br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg

Svenska