BibelFokus finns nu i en mobil version

Eftersom fler och fler av våra läsare surfar runt på Internet med mobila enheter (som smartphones och läsplattor) har jag förstått att det vore värdefullt att anpassa BibelFokus för sådana mobila användare. Därför finns nu en helt parallell version av BibelFokus som lämpar sig särskilt bra för mobila enheter. Allt material som finns tillgängligt i originalversionen finns även tillgängligt i den mobila versionen." data-share-imageurl="">

MobilversionenEftersom fler och fler av våra läsare surfar runt på Internet med mobila enheter (som smartphones och läsplattor) har jag förstått att det vore värdefullt att anpassa BibelFokus för sådana mobila användare. Därför finns nu en helt parallell version av BibelFokus som lämpar sig särskilt bra för mobila enheter. Allt material som finns tillgängligt i originalversionen finns även tillgängligt i den mobila versionen.

Så här fungerar det: om du t.ex. använder en iPhone för att läsa i BibelFokus, då växlar BibelFokus automatiskt över till "mobilversionen" när du surfar in här med en sådan smartphone. Det samma gäller andra små handhållna enheter. Men eftersom originalversionen fungerar bra i en iPad, så växlas sådana användare inte över med automatik. Det går alltid att växla fram och tillbaka mellan de två visningslägena - originalversionen och mobilversionen - via det översta menyvalet. Datorn, mobilen eller läsplattan minns ditt senaste val genom att det sätts en s.k. "cookie". Hör gärna av dig med eventuella synpunkter.

 

Nedan kan du se en liten instruktionsvideo:

------------------------------------

Ett litet tips till dig som har svårt att läsa texten i originalversionen i en vanlig dator
En del av våra läsare tycker att texten i originalversionen är lite väl bred för att läsningen skall kännas smidig. För er finns en möjlighet att få en renare textsida som också anpassar sig efter den fönsterbredd man ställer in i sin webbläsare. Gör bara så att du i aktuell sida klickar på länken "Utskriftsvänlig sida" under sidans rubrik så kommer ett nytt fönster upp med samma text, ett fönster som du kan ändra storlek på precis hur du vill, och där textbredden anpassar sig efter fönstrets bredd.

/Lennart

Svenska