Respons på kritik mot vår artikel om Heidi Baker

artikeln om Heidi Baker och hennes verksamhet misstänkte jag att det skulle väcka onda blickar och resultera i bitter kritik. Misstankarna besannades. Men det jag skrivit står jag för. De uppgifter jag presenterar kommer främst från svenska missionärer som bott i Mocambique i mer än 20 år (och som bor kvar). De har alltså varit verksamma i Mocambique längre än vad självaste Heidi Baker varit. Så faktaunderlaget är tungt, vederhäftigt och mycket trovärdigt." data-share-imageurl="">

När jag skrev artikeln om Heidi Baker och hennes verksamhet misstänkte jag att det skulle väcka onda blickar och resultera i bitter kritik. Misstankarna besannades. Men det jag skrivit står jag för. De uppgifter jag presenterar kommer främst från svenska missionärer som bott i Mocambique i mer än 20 år (och som bor kvar). De har alltså varit verksamma i Mocambique längre än vad självaste Heidi Baker varit. Så faktaunderlaget är tungt, vederhäftigt och mycket trovärdigt. De som mest kritiserar min artikel har inte själva motsvarande kontakter på plats utan litar blint till Heidi Bakers egna uppgifter, en kvinna som står som en ikon bland dem som sväljer den nya falska karismatiken med hull och hår. Upphöjer man förkunnare på det sätt vi ser i dessa sammanhang, så kommer också förblindelsen som ett brev på posten.

Den person som låg bakom den mesta research och därmed faktaunderlaget driver sin egen webbsida på adressen azaryahu.wordpress.com. Han har nu gett respons på den mest omfattande kritik som riktats mot vår artikel om Heidi Baker. Läs den, för den är mycket klok och läsvärd! Här hittar du hans respons.

 

Lennarts<br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg

Svenska