Filmtips: Is Genesis History? / Är Första Moseboken historia?

Här vill jag tipsa dig om en mycket sevärd och välgjord film om skapelsen. Filmen heter Is Genesis History? (Är Första Moseboken historia?). Det går att välja svenska undertexter (subtitles) till filmen för den som vill ha det. Det finns dessutom många andra språk att välja mellan.

Det här är en otroligt vacker och välgjord film där flera skapelsetroende forskare medverkar och berättar om vad de ser i naturen utifrån sina olika expertområden. Vi får i filmen besöka många spännande platser på vår jord. Tempot är lagom snabbt för att man skall kunna hänga med. Det hela är också mycket pedagogiskt upplagt eftersom programledaren ställer frågor om de olika ämnena. Det är även trevligt att filmen är hela 1 timma och 44 minuter lång, vilket gör att mycket information får plats.

Några exempel på vad som tas upp är bl.a. mycket intressanta saker om gener och DNA, geologi och avlagringar, dateringsmetoder, fossil, syndafloden och Noas ark, astronomi, Big Bang och tid samt språkens uppkomst och händelsen vid Babels torn. Fynd av dinosauriefossil visas också där det fortfarande går att få fram vävnad, celler och proteiner. Det vore ju helt omöjligt om fossilen skulle vara bortåt 70 miljoner år gamla – en ålder som evolutionsteorin satt in i sina modeller. Filmen är seriös, vederhäftig och befriad från långsökta spekulationer och utsvävningar. Allt är grundat i fakta och tydliga observationer.

Personligen känner jag att filmen är mycket uppfriskande för en skapelsetro; den lägger tyngd bakom Bibelns historiebeskrivning och stärker därmed Bibelns auktoritet. Men inte minst bidrar filmen till en ännu större beundran av en oerhört stor och allsmäktig Gud och en fascination över hans skapelse! Filmen lyckas dessutom mycket bra med att visa hur omöjliga evolutionslärans olika teorier är i verkligheten, och hur mycket mer uppenbart det är att jordens ålder är låg och att allt liv blivit skapat i färdiga grupper av djur, men med möjligheten att anpassa sig till den omgivande miljön.

Missa inte möjligheten att kika på denna film! Vi vet ju inte hur länge sådant här vasst material kommer att få ligga kvar ute på Nätet. Det är ovanligt med så här pass bra material där ute! Du kan se filmen nedan eller via länken:

https://www.youtube.com/watch?v=UM82qxxskZE

Med svensk text!
Klicka på kugghjulet nere till vänster i filmrutan så har du språkvalen där – jämte flera andra inställningar. Via knappen tillvänster om kugghjulsknappen slår du av och på undertexter (subtitles). Du kan även få upp filmen i helskärm. Knapparna blir synliga när du startat videon.

/Lennart