Ansvarig för BibelFokus

Jag som ansvarar för denna webbplats heter Lennart, "bloggare i Alingsås" som en del kallar mig. Sedan februari 2022 är jag pensionär (lite i förtid :-) och före det arbetade jag 30 år vid Göteborgs universitet, främst med IT-frågor. Vid sidan av mitt arbete har jag under många år studerat Bibeln, kyrko- och väckelsehistoria, villoläror, sekter, nyandliga rörelser m.m.

För ganska många år sedan sände jag radioprogram inom kristen närradio i Alingsås och Göteborg. I dessa program tog jag upp ämnen som kommit till mig via bibelstudier, lästa böcker, samtal med olika personer m.m. Ibland var det en intervju med någon särskilt intressant eller kunnig person. Det var främst utifrån dessa radioprogram som jag började bygga upp innehållet i BibelFokus. När jag slutade sända dessa radioprogram (augusti 2008) fortsatte jag att publicera bibelstudier och på webben, men då främst som text. En del av mina texter kommer jag i mån av tid att spela in som tal och lägga ut som ljudfiler. Några videoinspelningar har jag också gjort och publicerat i BibelFokus. Det finns också inspelningar från alla de Temadagar och Bibelstudiedagar vi arrangerat tillsammans med vänner.

I BibelFokus hittar du också material från några nära kristna vänner. Den som jag främst diskuterar olika ämnen med är min hustru.

Mitt vittnesbörd
Vill du läsa/höra min berättelse om hur jag gick från att vara en "vanlig hedning" till att bli en kristen, så kan du göra det via denna länk.

Hälsar


namnteckning