Ditt raka släktband med Eva

Skrivet av Lennart - 30 maj, 2011 - 21:14

väl om att du är släkt med Eva (hon i Lustgården) i rakt nedåtstigande led? Räknar man dessutom ihop alla årtalsangivelser i Bibeln (och de är många och väldigt exakta) så ser man att Adam och Eva skapades för knappt 6000 år sedan. "Sagor" säger ateisterna! Men vetenskapen bekräftar faktiskt detta. 

I människans arvsmassa finns som bekant DNA. Men där finns också något som kallas för mitokondrie-DNA. Detta speciella DNA ärver man endast från sin mamma, och detta faktum gör det enklare att följa förändringar/mutationer som sker i detta DNA. Genom att studera mitokondrie-DNA:t och de mutationer som sker där, har forskarna räknat fram att alla människor härstammar från en och samma "ur-moder". Lustigt nog kallar forskarna henne för just "Eva".

När forskarna sedan studerat mängden mutationer som finns i dagens mitokondrie-DNA och samtidigt studerat hur ofta dessa mutationer sker, har forskarna kommit fram till att vår ur-moder levde för ca. 6000 år sedan. Alltså en tidsangivelse som ligger i linje med Bibelns berättelse! Visst är det spännande?!

Vill du bläddra dig igenom släktleden från Adam och framåt, och se på livslängder, födelseår m.m. för många av Bibelns personer, kan du göra det via mina särskilda sidor för detta: Pappa Adams stora familj.

Lennarts blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg