En hädelse av värsta slag från Kenneth Copeland

Cenneth CopelandSkrivet av Lennart - 18 mars, 2012 - 20:12

En av de mest inflytelserika personerna inom Trosrörelsen i världen är Kenneth Copeland. Han är en direkt lärjunge till den store "lärofadern" Kenneth Hagin, precis som för Ulf Ekman. Copeland har också varit här i Sverige på Livets Ord. Han sänder TV-program världen över, inte minst via God Channel/God TV.

Trots detta inflytande i den s.k. "kristenheten" så är han en av de värsta villolärarna i modern tid. Med vissa delar av sin undervisning hädar Copeland Gud/Jesus och Guds försoningsverk på grövsta tänkbara sätt. Detta gör han genom att säga att Jesus endast var en pånyttfödd människa, och eftersom han endast var detta - enligt Copeland - så hade även du eller jag kunnat räcka till som ett fullgott försoningsoffer på korset, för hela mänskligheten!!!

Så här säger Kenneth Copeland i ett ljudklipp:

Guds Ande talade till mig, och han sa:

"Min son, inse detta. Tänk så här: En pånyttfödd människa [han avser Jesus här] piskade Satan i hans egen besittning. En pånyttfödd människa besegrade Satan – den förstfödde bland många bröder besegrade honom. Du är den sanna avbilden och den sanna kopian av honom."

Jag började inse vad som hade pågått där inne, och jag sa:

"Du kan väl inte mena, du kan väl verkligen inte mena att jag hade kunnat göra samma sak?"

Ha sa:

”Oh ja. Om du hade haft samma kunskap i Guds Ord som han hade, då hade du kunnat göra samma sak– för du är en pånyttfödd människa du också.”

Det här skulle man kunna kalla för ett "antikristligt skifte", ett förringande av Jesu gudomlighet och ett upphöjande av människan. Vem som är fadern bakom sådana sluga läror är lätt att räkna ut. Samma förförelse har dykt upp i olika skepnader allt sedan pratstunden med Adam och Eva i lustgården. Man skall dock inte se Copelands undervisning här som särskilt extrem för att vara Trosrörelsen, eller som om han skulle ha dragit upp ett helt eget spår inom rörelsen. Det han säger i detta citat är enbart en fullt logisk slutsats av den så oerhört grundläggande (sataniska) teologin i Trosrörelsen om att: Jesus dog andligen, skildes från Gud, plågades i helvetet och blev född på nytt (!), samt att en pånyttfödd kristen är "kristus" liksom Jesus. Dessa så grundläggande läror härstammar ursprungligen från Essek Kenyon och Kenneth Hagin. Så när Copeland säger att vi som är pånyttfödda kristna skulle kunnat utföra Jesu försoningsoffer lika bra som Jesus, så är det bara en helt logisk slutledning – men ändå en hädelse av allra värsta slag (liksom det är hädelse att säga att Jesus dog andligen, skildes från Gud och blev född på nytt)!

Begrunda nu att sådan här undervisning ligger som ett fundament i hela Trosrörelsen, och för Livets Ord, Arken, och alla de sammanhang som bekänner sig till trosförkunnelsen. Begrunda också att de flesta av våra samfund i dag helt ogenerat samarbetar med dessa rörelser och då blundar för alla de villoläror som bygger grunden till Trosrörelsens avgudatempel. Ve o fasa!

Källa: https://www.youtube.com/watch?v=jdzSseghu58 
(det aktuella avsnittet kommer ca. 33 minuter in i denna video, men se gärna hela denna mycket allvarliga och sevärda video).

Här kan du läsa om "Tio villoläror inom Trosrörelsens teologi".

Lennarts<br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg