Är Joel Halldorf på väg bort ifrån den kristna tron?

Skrivet av Lennart - 26 september, 2022 - 20:18

Idag nådde Joel Halldorf verkligen en bottennivå i sitt skrivande. Detta när han i Expressen kritiserade SD-politikern Julia Kronlid för hennes skapelsetro (en tro som hon tidigare gett uttryck för), och det i samband med att hon blev vald till Andre vice talman i riksdagen. 

Det handlade inte om att hennes politiska linje. Istället handlade det om hennes ”udda religiösa övertygelse”. Visst har det blivit mer sällsynt med en bibelförankrad skapelsetro, men än idag bekänns denna tro i så gott som alla landets kyrkor via vår gemensamma trosbekännelse (Vi tror på Gud Fader allsmäktig, himmelens och jordens skapare…). Menar Joel Halldorf alltså att det inte är förenligt med riksdagsarbete om man håller sig till den apostoliska trosbekännelsen? I så fall tror jag Halldorf är på väg bort från den kristna tron ganska ordentligt. Och om det är så han menar, då har vi haft en Förste talman i riksdagen under fyra år, och nu i ytterligare fyra år, som enligt Halldorf inte kan utföra det arbetet på ett trovärdigt sätt.

Joel Halldorf säger det rakt ut att sådant ”nörderi som underhålls via udda nättidskrifter och nätforum” – alltså skapelsetro – troligen också gör att man ställer sig tveksam till vaccin och klimatforskning. En helt huvudlös sammanblandning! Vad i hela världen har klimat- och vaccinskepsis att göra med en bibelförankrad skapelsetro?! Jag är medveten om att somliga menar att skapelsetro är att jämföra med konspirationsteorier av allehanda slag, men det är bara okunnigt och dumt. Här måste vi istället komma ihåg att det inte är länge sedan så gott som hela världens befolkning trodde att jorden var skapad av Gud, eller någon annan gudom, samt att dagens forskningsresultat mer och mer pekar i samma riktning som Bibeln, nämligen på en Skapare. Det finns ju dessutom många enormt skickliga forskare och vetenskapsmän som blivit skapelsetroende just på grund av resultaten från sin forskning! Många forskare inser alltså att evolutionsteorins många hypoteser och teorier svajar betänkligt, även om de inte alltid kan säga det rakt ut. Detta borde ju professor Halldorf känna till.

När jag ser ett sådant här illasinnat påhopp på en kristen syster för att hon är bibeltroende, och det från en känd offentlig person som kallar sig kristen, och som dessutom gör det i sekulär media, ja, då blir jag ganska ordentligt förargad! Här rör sig Halldorf verkligen ute på ett otäckt område eftersom det snuddar vid inskränkning av trosfriheten. Detta påhopp borde Joel Halldorf be om ursäkt för, offentligt!

Observera att denna bloggpost inte var ett försvar för SD, utan ett försvar för att man som kristen, inom religionsfrihetens beskydd, skall få tro på Bibeln oavsett vilket arbete man har!

Lennarts<br /><br /><br />
blogg Läs andra artiklar i Lennarts blogg