Del 9: Nära vännen berättar om Karins sista år

Jag och Karin kom i kontakt med varandra år 2000, efter att hon hade hittat min hemsida. Där avslöjade jag tidigt och bemötte villolärorna på Livets Ord.

I våra första möten och samtal var det uppenbart att man inte fick säga något negativt om Ulf Ekman. Detta var i början av Karins frigörelse från Livets Ord. Hon beskrev hur hon hade stått under en slags hjärntvätt där hon inte kunde läsa Bibeln utan att höra Ekmans röst om hur hon skulle tolka bibelorden.

Karin beskrev hur hon efter att ha lämnat Livets Ord, inte kunde läsa Bibeln och våga se vad som stod där, eftersom hon var rädd för att åter hamna i den fanatism som rådde inom Livets Ord. Det var en fanatism som hon upplevde så fel, så skrämmande, och som var något som hon hade trott att de skulle vakna upp ifrån och inse att det inte var en sund utövning av kristen tro.

År 2016 drabbades Karin av blödningar i ändtarmen, men det tog trots detta tre år tills en läkare gjorde en noga undersökning av henne. Då upptäcktes en handstor tumör i ändtarmen. Efter operation sades det att inget mer behövdes göras. 

Men efter ett par år upptäcktes hur cancern spridit sig till hela underlivet. De tog bort det mesta av underlivet. Då tillstötte resistenta bakterier som innebar att Karin behövde antibiotikadropp var tredje vecka. Hon fick kraftig cellgiftbehandling i ett år utan förbättring. Metastaser uppstod i hjärnan och på lungorna och inget kunde göras åt detta så att Karin kunde bli botad. Då inleddes palliativ vård. 

Jag erfor först att Karin aldrig riktigt fullt ut kunde göra upp med de falska lärorna från Livets Ord. Hennes uppfattning kring vem Jesus var och hade gjort, var liksom dimmig och syntes vara något som hon inte kände sig vara riktigt klar över. Det ledde till att jag de sista veckorna av Karins liv engagerade ett hundratal förebedjare för henne och själv bad för henne all min vakna tid. Det är under denna tid som Karins andliga liv blommar ut igen.

Det blev så uppenbart att de gemensamma bönerna bidrog till att förförelsen från Livets Ord fick släppa sitt grepp om Karin, och hon kunde då börja läsa Bibeln och bejaka vad som stod där. Det var en sådan befrielse att slutligen höra henne uttrycka att hon kände sig fullständigt trygg inför evigheten, med en full förtröstan till Jesus!

Avslutningen av Karins liv, blev så fin, men också så jobbig. Hon kämpade i timmar med en harklande andning och var till synes ej kontaktbar. Jag gick fram till henne och det bara kom över mig, när jag då bad för henne, att citera Jesus: "Jesus vill att där Han är ska du Karin vara med Honom". Och jag sa: "Karin, jag tycker om dig så mycket!".

Hon vände då sin blick mot mig i ett gensvar och så drog hon sitt sista andetag! Jag är viss om att hon nu är hemma vid Jesus sida. Jag är också viss om att vad Karin fick lida både psykiskt och fysiskt när hon blev andligt bedragen, själsligt misshandlad och fysiskt torterad av cancer, inte kommer inte ha varit förgäves. För det vittnesbörd som hon gett om sitt liv, och hela hennes uttryck av omsorg om människor, kommer att få bli många människor till hjälp.

Karin var en sådan genuint fin och omsorgsfull människa. Vi båda flyttade till boendet i Burträsk 2013, och lovade att hjälpa varandra att bli gamla. Hon hjälpte mig på allehanda sätt på så många områden. Hon var så kunnig och hon var så omsorgsfull, generös och utgivande. Minnet av Karin kommer att leva vidare och bli till välsignelse för människor.

Min hemsida som Karin hittade:

https://tre-skrivare.se/hf/andliga-striden.htm

Till minne av Karin Berglund:

https://hafosfunderingar.wordpress.com/2023/08/12/minne-karin-berglund/

/Harry "HaFo" Forsgren