Karins vittnesbörd – Introduktion

”Berättelsen om hur jag kom in i Livets Ord... och vägen ut därifrån”

Karin var ett bland många offer för trosförkunnelsen från Livets Ord. Hon var en person som tidigt i livet blev en sann kristen men som hamnade i Livets Ords allvarliga villoläror – med allt vad det kan föra med sig. Karin hade på senare tid i livet en egen webbplats där hon la upp texter om dessa erfarenheter. Mycket i de texterna är hämtat från Karins dagbok och brev. Texterna här i BibelFokus är i stort sett kopior på det Karin själv publicerade och som vi fått ok på att publicera här i BibelFokus av en nära vän till Karin som skrev tillsammans med henne. Idag är Karin hemma hos sin älskade Herre och Gud!

Karins vittnesbörd är mycket personligt, starkt, gripande, hemskt och även avslöjande. Det du får ta del av i 8 olika texter är hur Karin långsamt dras mot Livets Ord och sedan börjar i deras bibelskola och församling. Du får ta del hennes svåra period i livet under tiden hon var med i Livets Ord – och efter – hennes oro, tvivel, sjukdomar och kamp, samt uppbrottet från Livets Ord. Det svänger fram och tillbaka många gånger med vad hon tänker och tror. Allt skruvas med tiden nedåt mot en slags andlig utbrändhet. OBSERVERA att Karin inledningsvis hade tagit till sig mycket av undervisningen på Livets Ord och var relativt positiv till den. Detta lyser så klart igenom i hennes dagboksanteckningar och brev. Men det vänder! Med tiden ser hon allt klarare vad det är som hon varit med om! I den åttonde delen får vi ta del av Karins mogna analys av Livets Ords villoläror.

Som en del 9 får vi läsa nära vännens berättelse om Karins sista år i livet. Efter 13 förödande år på Livets Ord vågade Karin inte läsa Bibeln i fruktan för att fastna i villolärornas nät igen. Cancer tar Karins hälsa, men när slutet på hennes liv närmar sig vågar hon plötsligt läsa Bibeln igen. Hon får under sin sista tid tillbaka frälsningsvissheten och friden! Läs vännens gripande berättelse… 

När du läser Karins vittnesbörd kan du fundera över detta: Blev alla profetior från Ulf Ekman & Co verklighet? Blev Sverige ett mer kristet och bättre land i och med Trosrörelsens verksamhet? Blev det en stor folkväckelse som förändrade vårt land i grunden? Blev Sverige frälst? Blev Öststaterna frälsta?

/Lennart

Till Del 1 av Karins vittnesbörd –>