Fråga om Tusenårsriket

Fråga:

Hej! Jag har en fråga som du kanske kan svara på. Vem ska vara kvar på jorden i tusenårsriket? Vi som har ryckts upp ska ju råda med honom i tusen år, men vem ska vi råda över? Dom som har överlevt vedermödan som inte har ryckts upp har ju tagit märket på sig och i och med det är dom förlorade, så vem finns kvar?

Svar:

Hej! Svaret på din fråga är nog ganska enkel, men man kan ju även lägga ut svaret lite längre om man vill. Jag skall ta det kort här och kanske återkomma med en text längre fram om bl.a. vedermödan.

Ifrån Uppenbarelseboken 14:8-12 förstår vi att de som mottagit vilddjurets märke och tillbett hans bild inte kommer att få evigt liv. Men läser man Upp 19:11-21 och Upp 20 så ser man att dessa inte kommer att dömas när Tusenårsriket inträder. Därför kommer Jesus och hans lärjungar råda på jorden över alla dessa människor under Tusenårsriket, enligt Bibeln. De som dödas när Jesus kommer tillbaka är Antikrist, den falske profeten (19:20) samt alla de som hade dragit ut till krig mot Israel vid Harmagedon (19:21). Det är först efter Tusenårsriket som domen kommer (20:11-15).

Här har jag skrivit om domen

Här finns en text om Jesu återkomst

/Lennart